2010. január 24., vasárnap

Gyöngyözés

Heuréka!
Tegnap éjjel megvilágosodtam. Végre felfogtam, hogyan is készül a Right-Angle Weave.
El sem hiszem, sokszor nézegettem már, de valahogy nekem sosem ment egy sorba, hanem valami kupac lett. Már olvastam azt is, amikor a 10 éves kis unokahúg azonnal meg tudta csinálni, sőt, a hibája által egy új öltést talált fel, és hu meg ha, milyen ügyes a kicsike. Én meg itt ülök, és az a rajz se igazán segít. De éjszaka végre megtört a jég!!! Lehet úgy rámtekinteni, mint aki már tud Right-Angle Weave-t varrni, fűzni, vagy nem is tudom, hogyan kell ezeket hivatalosan nevezni. Sőt, még azt sem tudtam kitalálni, hogy a Right-Angle Weave magyarul hogyan is szól. Biztos egy rém egyszerű, hétköznapi neve van, és lehet, hogy már régebben csináltam én olyan láncocskát, ami ilyen kis körökkel ment tova, csak nem tudtam róla, hogy én a Right-Angle Weave nagy szakértője vagyok.
De már egészen másként érzem magam. Már csak a kezdet és vég problémájával küzdök. Ez az oka annak, hogy rettentően nehezen szánom el magam a gyöngyfűzésre. A sokszor átkötött ronda csomó azt mutatja, egy kontár szerencsétlenkedett, és azt hiszi, tud valamit. Nekem sem tetszik, és nem szeretem, ha mások kinevetnek, vagy lesajnálnak, hogy milyen szerencsétlen vagyok, aki még egy nyamvadt kapcsot sem tud odarittyenteni két mozdulattal...
Amúgy nemhiába aggódtam ezzel a kapocsüggyel. Megfigyeltem, valahogy mindig t-kapocs lesz a videón, mert annak mindkét fele tartalmaz már gyárilag egy kis karikát. A delfinkapocs nem ennyire egyszerű, főleg, mert volt, ahol még a karikát, amibe majd kapcsolom, külön kellett megvenni, és eléggé kinevettek, amikor magamtól nem vettem le a polcról. Rögtön felvilágosítottak, hogy bármely hülye tudja, hogy valami duplakarika kell a delfinkapocshoz.
Tegnap este nagyon nagy kreatív estét tartottam. Majd erről máskor.
Most viszont szeretném megosztani az érdeklődőkkel azt a videót, ami nálam az áttörést okozta Right-Angle Weave ügyben:-)
Ez bizony nem Karla Shafer videója, azon az a piros-fekete karkötő már alapból nem tetszik, és sajnos a keze és körmei amúgy is sokszor takarják a munkáját.
Tehát a videó a Right-Angle Wave-ről, ami nekem bejött:

http://www.youtube.com/watch?v=0RBg48YSxtE

Remélem másnak is érthető, hogyan kell készíteni a kis aranyost. Sajnos, angol nyelven van, de nyugi, aki nem tud angolul, közeli képek vannak, és mutogatja is, miről beszél.


Share/Bookmark

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése