2010. november 25., csütörtök

Karácsonyi díszek nem hagyományos anyagból

Nézegetem a  karácsonyi díszekkel foglalkozó cikkeket, leírásokat.
Azt, hogy készíthetünk díszeket karácsonyfára papírból, textilből, fémből, fából, termésekből, gyöngyből, fonalból, teljesen megszokott dolog. Még az is rendben van, amikor már eleve valamilyen díszítőanyagot használunk fel hozzá, úgymint kötözőzsineg, vagy annak borzas változata, amit régebben kis fenyő formájú papírra tekertek fel.

Na de mit láttam egyik nap?
Üvegtisztító kefés drótjából készítik a díszeket. Na nem a nagy üvegtisztító kefére kell gondolni, és nem is az annál kicsit kisebbre, hanem olyan vékonyságúra, mint ez a bizonyos borzas kötözőzsineg.

És ez nem csak egy kreatív elvont egyén kitalációja. Amerikában ennek irodalma van. Kiadványok foglalkoznak a témával, írnak le különböző figurakészítési módokat.
Ilyenkor mindig belátom, szegényes a fantáziám.

Igaz, én még méterben árulva sosem láttam üvegtisztító kefét, és olyat meg egyáltalán nem, amire egy nagy gyöngyöt fel lehetne fűzni.  Ez az anyag a képeket nézve ráadásul könnyen hajlítható, megtartja a formát. Egy két csavarintás, és készen van az akasztó a tetejére, vagy egy masni.


A díszek alapanyaga
Kipróbálnám, de ez nem jelenti azt, hogy most nyakamba veszem a várost, és keresek ilyen anyagot. Szerintem amúgy nagyon drága díszek lennének, bár nem ismerem az üvegmosó kiskefe árfekvését.
De ha a hobbiboltok felfedezik, mint alapanyagot, akkor biztosak lehetünk benne, hogy aranyáron fogják mérni.

Egy oldal például, ahol olvashatunk az üvegtisztító felhasználásáról: http://www.marthastewart.com/article/pipe-cleaner-decorations

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése