2011. január 12., szerda

Fotók visszaügyeskedése

A blogom képei csaknem akartak előtűnni. Ezért kénytelen voltam bejegyzésenként végignézni az egészet, és a képeket visszatenni.

Idegölő munka, de szerencsére nem jeleskedtem a fényképek csatolásában, ezért nem volt olyan hatalmas munka.

A képek egyébként megvannak, a Picasaban mutatja is, hogy a bloghoz tartoznak, tehát nem kellett újra feltölteni őket, csak bejegyzésenként ismét be kellett szúrni.

Ahogy elnézem, nem pont olyanok lettek, mint voltak. Azt hiszem a méretükkel játszottam régebben, illetve időközben volt egy teljes szerkesztőfelület-megújulás is.

A html forrást nézve úgy tűnik, mintha másik szerverre kerültek volna, és azért nem találkoznak, ugyanis a képek neve, amit a blogger ad, mások lettek az ismételt beillesztéskor.

Nem tudom, mások hogy vannak vele, számomra a képbeillesztés a legrémesebb a blogolásban. Rendszeresen az első sorba teszi fel, és gyakran nem is tudom lehúzni onnan. Ha meg szöveg közé lövi be, alig akarja elereszteni. Html-ben se könnyebb módosítani, 1 km hosszú a képek neve és az elhelyezésükre utaló div.

Minden nehézség ellenére örömmel jelentem, hogy a megfeszített munka meghozta gyümölcsét, ismét képekkel ellátott blogom van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése