2010. december 27., hétfő

Díszpárna

Nagyon szép díszpárnák vannak készülőben. Az a nagy dilemma, milyen záródása legyen?
Manapság a cipzáras megoldást mutatják a legtöbb helyen.

Itt egy jó kis összefoglalás arról, amit csak tudni lehet a cipzárról! http://hu.wikipedia.org/wiki/Cipz%C3%A1r

A cipzáras záráshoz a párna hátát két darabból kell kiszabni, hogy cipzárat tudjak belevarrni, méghozzá úgy, hogy teljesen fedve legyen, majd ezután kell összevarrni a párnát.

Másik megoldás a gombos záródás lehet.
Ebben az esetben két lehetőség is mutatkozik.
Vagy úgy készül, mint amikor cipzárat varrunk bele; nekem az a szimpatikusabb, amikor egy darabban van az anyag, elkészítem a gombos illetve gomblyukas oldalát is, és ügyesen úgy forgatom, hogy a záródás ott legyen, mintha külön szabtam volna, majd az oldalakat összevarrom.

A harmadik megoldás, amikor úgynevezett hotelzáródást készítünk. Lehet, magyarul nem ez a neve, Burdából tanultam varrni, és ott így nevezték:-)
Ez az, amit a mai vásárolt párnák nagy részénél alkalmaznak. Szerintem eléggé trehány a párna kinézete így, de a díszpárnát csak letesszük, és nézzük. Tehát úgy szabjuk a hátát két részből, hogy legalább 10 cm átfedés legyen a részek között. Így gyorsan bele tudjuk csúsztatni a párnát a huzatba.

A negyedik, úgy érzem, számomra legszimpatikusabb párnakészítési módszer az, amikor nem foglalkozunk holmi párnazáródással, hanem összevarrjuk 3 oldalát, a negyedik oldalon két oldalon egy keveset, de hagyunk annyi helyet, amin belefér a párna, majd a nyitott széleket egymással szembefordítva bevarrjuk a nyílást.
A díszpárnát nem cserélgetjük sűrűn, ez a kis kényelmetlenség belefér, és a párna mindkét oldala egyformán szép lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése