2012. március 7., szerda

Horgolt kokárda

Nemsokára március 15, a kokárda ideje. Hogy hogyan néz ki a kokárda? Mármint a magyar kokárda?

Eddig, mondjuk úgy 3 évvel ezelőttig úgy tudtuk, kívül piros, belül zöld. Azóta minden évben a rádióban műsorok foglalkoznak azzal, hogy az emberek mennyire nevetségesek az olasz kokárdájukkal, merthogy a magyar kokárda olyan, hogy kívül a zöld, belül a piros. Remek.

Ezekben a riportokban történészekkel, és egyéb szakértőkkel beszélik meg a riporterek, hogy milyen az igazi magyar kokárda. Szemrehányást kapunk, hogy rosszat hordunk.

Könyörgöm, mi magunk találtuk ki, hogy így viseljük? Nem! Évtizedeken át senki, egyetlen mai szakértő, történész, heraldikus vagy más szakember nem szólt egy szót sem arról, hogy szerintük valami nem jó. Most meg hallhatjuk, hogy nahát, meg jaj.

Ha pedig készítünk egy ma éppen jónak mondott kokárdát, akkor az ismerőseink fognak fanyalogni, kinevetni, megjegyzéseket tenni, beszólni. Mindenki vérmérséklete szerint.

Mondjuk úgy, ma már fogalmam sincs, melyik a jó kokárda, én horgoltam néhány ma éppen helyesnek tartottat. Kicsit furcsa így a színösszeállítás, de majd csak kiderül, mikor és ki vagy kik tévedtek, és milyen az, amit ezentúl elfogadunk, és hordunk.

Horgolt kokárdák - 2012

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése